Towny

Välkomna till Towny

Towny är en populär spelform som inbjuder till samarbete och att träffa nya spelare. Towny går ut på att man bygger i städer tillsammans med andra spelare. Vem som helst kan starta en stad när man han samlat ihop tillräckligt mycket pengar, men alla kan gå med i en stad från början. I städerna kan du köpa en tomt och bygga ditt hus. Umgås med dina grannar, Mina i vildmarken för att samla ihop pengar, startat en shop, bygg en skyskrapa, kyrka, casino, nöjespark. Ja endast fantasin sätter stopp för vad du kan bygga i din stad.

Komma igång med Towny

Spawn
Första gången du joinar Towny som hamnar du i Spawn. Hit kommer du alltid med kommandot /spawn. Här ska du börja med att läsa townys regler så det vet vad du får och nte får göra. Bryter du mot reglerna kan du bli bannad från servern och det är inte så kul. Du kan skriva /w regler för att komma till reglerna. I spawn ligger även spawnshopen. Dit kommer du med kommandot /w shop. I shopen kan du sälja allt du minar och det är på detta sätt du tjänar ihop pengar. Självklart går det att köpa allt material i spawnshopen också, men priserna är ganska dyra då vi vill uppmuntra spelarna att skapa egna shops.

Gå med i en stad
Det första du behöver göra är att gå med i en stad så du kan köpa dig en tomte (plot). Att skapa en egen stad kostar ganska mycket pengar och därför är det alltid bättre att börja med att gå med i en stad och är du sugen på att starta din egna stad så kan du göra det senare när du samlat ihop material och pengar. (läs guiden om hur man startar en stad)

För att gå med i en stad är det enklas att helt enkelt skriva i chatten (tryck på t för att chatta) att du söker en stad. Då kommer du antagligen få inbjudningar från olika städer. Skriv /ja i chatten för att joina. Får du ingen inbjudan (kanske inga kungar online) så kan du skriva /t list. Då kommer det upp en lista med alla städer och de som det står ”open” vid kan man gå med genom att skriva /t join Stadsnamnet.

När du gått med i en stad så syns stadsnamnet framför ditt namn när du skriver i chatten. Du kommer till din stad med kommandot /t spawn.

Skaffa en tomt (plot) att bygga på
Gå till din stad med /t spawn. Kolla stadens regler (brukar stå vid /t spawn) så du vet vad som gäller i den staden du är med i. Gå ut i staden och se om du kan hitta en plot som är ledig. Du ser att en tomt är ledig genom att det står ”till salu” i chatten när du går över ploten. När du hittat en som är till salu så skriver du /plot claim och nu har du köpt ploten och kan bygga här.

Skaffa material och tjäna pengar
För att kunna bygga på din plot så behöver du material. Utanför staden (i vildmarken) kan man mina och samla material. Men innan du går ut i vildmarken så skriv /set home vid din plot! Du kommer du tillbaka dit med kommandot /home. Detta är bra att göra då det är lätt att gå vilse i vildmarken. Tänk även på att i vildmarken är pvp på och man får vara försiktig så man inte blir dödad.

Du kan sälja allt du minar i /w shop och tjäna pengar. Spelare har även gjort egna shops. Genom att skriva /w list så får du fram en lista på alla warps som har skapats. Där kan du hitta shopar, xp-farms osv.

Lycka till och se övriga guider här på hemsidan hur man gör i Towny.