Server-nyheter

Fel under felsökning

Det var ju ändå ett tag sedan något skrevs här så jag passar på att utnyttja tillfället. Vi har ju en hemsida av en anledning.

Nu när vi integrerat skatten i vårat ekonomi-plugin så räknade vi lite fel på när vi skulle schemalägga skatten. Skatten uteblev alltså och då påbörjade vi en felsökning för att hitta felet. Vi tog ner pluginet till en server som vi har bara för att utveckling och slog upp filerna. Då vi märkte att inga skatter drogs så gav vi utvecklings-servern tillgång direkt till databasen, vilket vi normalt sätt inte brukar göra. Vad som gick snett här var att utveckling-serverns konfiguration skiljde sig lite från Towny-serverns. Detta orsakade att transaktionerna inte loggades och därav såg vi ingen skillnad på loggen, även när skatten verkligen drogs. Men som tur så upptäckte vi att skatten drogs för vissa konton, dessvärre efter några gångers upprepning.

Vi har en backup av databasen tillgänglig, men det blir helt enkelt för mycket jobb att sätta in hela, särskilt nu när det gått några timmar och folk har varit inne på servern. Felet är nu åtgärdat, och ni som haft över 150 000 MK kan skriva till Bachja för att återställa era pengar till vad de var innan, då vi kan läsa av från backupen manuellt. Då ens balans kan ändras vidare så ger vi er möjlighet att fråga om återställning tills slutet av veckan, därefter fortsätter det att vara samma och kommer ej ändras.