Server-nyheter

På lördag händer det!

Så, efter en mer eller mindre lyckad serverflytt så är vi snart redo att öppna. Vi räknar med att kunna ta emot cirka 130 spelare på towny servern och 80 i hubben. Dessa gränser kan komma ändras vid behov men vi tror inte att det kommer bli nödvändigt. 17:e Augusti klockan 19:00 är det som gäller. Det är fortfarande ganska mycket kvar som måste göras, denna serverflytt tog nästan 3 dagar på grund av att vi tappade data mitt i allting, därav fick vi bygga om systemet och även bygga upp hemsidan på nytt. Men detta är bara bra för det lär oss hur viktigt det är att ständigt hålla backups. Här under kommer vi försöka besvara lite frågor som både har kommit och kan komma.

Så, vart spawnar jag när servern öppnar?

Det är inte riktigt bestämt än. Troligen så kommer du spawna i vår hub, därifrån måste du gå in i towny portalen för att komma till huvudservern. Där kommer du spawna i Menoxias spawn från antingen 2011 eller 2012, har inte riktigt koll när den byggdes.

Hur långt ut måste jag gå från spawn för att kunna förstöra och skapa stad?

Spawnstaden är 64×64 plots, en plot är 16 block och radien blir då 32 plots. 512 block måste du alltså gå från punkten du spawnas.

Finns det en spawnshop att köpa saker i?

Ja, det gör det. Däremot är inte utbudet väldigt brett vid tillfället. Sakerna som finns där är från Minecraft 1.4.7. Vi kommer bygga ut shoppen med saker från 1.5 och uppåt.

Finns det en pvp-arena i towny?

Just nu finns det inte. Vi kommer bygga en, men vi vet inte om vi ska ta en gammal eller om vi ska bygga en helt ny. Vi kommer försöka få bort den nya pvp-mekaniken och hålla oss till den gamla eftersom den nya är nästan alltför komplicerad och många ogillar den.

Kan jag köpa en rank eller donera till servern?

Just nu, nej. Med tanke på att vi försöker följa Mojangs EULA så kommer vi inte sälja några ranker som ger dig några fördelar. Endast kosmetiska funktioner kommer tillåtas. Men det är inte bara för Mojangs EULA utan även för att vi själva inte gillar idén kring pay2win. Vi driver inte servern för att tjäna pengar och eventuella inkomster kommer investeras i servern eller hjälpa det kommande företaget att komma igång. Kosmetiska ranker och donationer kommer säljas och kunnas tas emot våren 2020. Undantagsfall kommer möjligen kunna finnas vid kontakt av server-admin.

Kommer ni återställa servern regelbundet eller ha samma värld hela tiden?

Olyckor kan förekomma. Den gamla servern återställde världen ungefär en gång om året och hittade på någon ursäkt till det. Det gör inte vi. Det du lägger ner timmar på vill vi ska finnas kvar så länge som möjligt. Vi kommer reglera ekonomin och regelbundet utöka världen som just nu har en radie på 5000 blocks. Självklart kan vi inte alltid undvika fel och försvunnen data. Vi försöker regelbundet ta backups, som lagras både på servern för snabb återställning, och externt för hög säkerhet.

Kommer det finnas något annat utöver towny?

Menoxia har haft allt från towny, till mini-spel, factions, kitpvp, survival och event. Vi börjar med towny och med efterfrågan bygger vi ut servern. Event servern kan vara det första som kommer i och med att det är lättast och nästan roligast. Efter det, kitpvp. Men som sagt, allt detta beror på er och vad ni vill ha.

Kan jag ansöka om att bli staff?

Snart så kommer du kunna ansöka om JrMod. Hur snart beror på vilken spelarbas vi har. Du måste ha erfarenhet kring towny och några andra plugins vi använder, samt vara över 13 år.

Hur fungerar bans?

Vi jobbar främst med tempörära bans. I princip alla bans är tempörära och vi kommer ge ut permbans väldigt sällan. Desto grövre fallet är, desto längre ban får du. Fuskar du, så rensar vi dina plots och rensar ditt inventory. Du kan inte köpa unban, och enda sättet att få bort en permban hade varit att prata med en server-admin.

Vi ser fram emot att öppna nu på lördag och hoppas att allt går bra fram tills dess. Om ni har fler frågor så är ni välkomna i livechatten. Vi ses inne på servern!