Server-nyheter

Det nya Menoxia

Publicerad

Bakgrund

Sedan Minecrafts första månader så har Menoxia funnits som en mötesplats för unga och äldre. Ett ställe där man kan koppla bort den riktiga världen och njuta av denna värld med en massa vänner. Vänner som kom en så nära att de nästan blev som familj. Flera tusen spelare runtom i Sverige och till och med utanför spelade på Menoxia aktivt. Tilliten var stor till staffsen och många såg de som förebilder.

Men allt som har en börjat har också ett slut. Slutet för Menoxia gick ganska snabbt. Hela började med att Mojang AB, ägarna av Minecraft blockerade Menoxia från flerspelarläget i Minecraft, detta på grund av att Menoxia inte följde deras EULA. Servern såldes till STyX networks, och snart så tappade även den ägaren motivationen, och servern lades ner för gott.

Varför gör vi det här och hur går det till?

Än idag har jag många vänner som jag lärde känna på Menoxia. Det var som ett hem, ett hem som många andra idag inte har. Vi vill erbjuda samma saker till nya spelare, men även lite nostalgi till gamla spelare. Därför har vi byggt upp Menoxias gamla hemsida, ett av de första towny spawnen och försökt få så mycket som möjligt av den gamla servern att likna den nya. Servern hostas lokalt i Sverige, därav kan vi inte heller garantera full upptid, men vi försöker så bra vi kan. Idag är det ganska svårt att få in pengar på Minecraft servers, så att hålla uppe en hyrd server hade varit svårt för oss. Med tiden kanske det kommer, men det är inte heller meningen. Som sagt så vill vi bara erbjuda en mötesplats för unga, och eventuella intäkter hade gått tillbaka till servern får att ni ska få en bättre upplevelse.

Om allt går bra så siktar vi på att öppna upp servern runt början av sommaren, men om det inte går så får det bli efter. Trots allt har vi inte samma armé av byggare som servern har haft innan, och det tar lång tid att få allt 
konfigurerat och redo för er spelare. Vi väntar oss inte alltför många spelare men vi tänker oss att vi bygger ut servern med tiden. Idag erbjuder vi Towny, men desto fler spelare som kommer desto mer resurser har vi för att skapa nytt. Vi har planer på att ta tillbaka KitPvP, och även några minispel.

Så snart vi når 20-30 spelar gränsen så kommer vi börja söka efter staffs. Detta kommer då vara Jr.Mods som under prövning kommer hjälpa spelare att komma igång och spela på servern. När vi känner att du är redo så kommer du befordras till Mod. Mer information kommer senare, när det blir möjligt att börja anmäla sig.

Tills dess önskar vi er en bra tid, glöm inte till att hålla koll på betygen så ses vi snart!